divendres, 22 d’abril del 2011

Per baix pont passa un riu d'història, un riu de sentiments

Emblema dels defensors del transvasament

Aquest signe d’identitat va ser amenaçat diverses vegades, una d’elles pel “Plan Hidrológico Nacional”, on hi vam lluitar intensament. El govern d’aquells temps, afirmaven que si que es podia fer aquell transvasament, tot i que les dades que nosaltres teníem  no eren coincidents. Els defensors del transvasament amb l’emblema “Agua para todos” acusaven d’insolidaris als qui ens hi imposàvem  al transvasament, però nosaltres donàvem unes raons clares i certes, ja que no era viable tampoc el transvasament des d’un punt de vista ecològic, ja que haguéssim emportat un munt d’ecosistemes per davant, i tampoc d’un punt de vista econòmic. Vam lluitar molts i mols anys contra polítics tan de Catalunya com de l’Estat Espanyol, i en contra de la gent que es pensava que les aigües tretes anaven per a ell, pensant-se que era per als seus camps (però no era per a camps de patates, ni de cols, ni de res que es pugui menjar sinó per a camps de golfs i plena piscines).
Desprès de tot això ho vam aconseguir per fi ens havien deixat en pau (però cal recordar que hi ha fet algun mini-transvasament).
El riu Ebre, és un riu que naix a Fontiebre i desemboca al Delta de l’Ebre, aquest ha passat per un munt de coses.




logo defensor del riu Ebre
Estem al lloc més ignorat de Catalunya, menys quan necessiten coses que els altres no tenen.

Pel riu Ebre, jo hi he lluitat molt, des de ven petit me’n recordo que anava a les encadenades i a totes les manifestacions i ara encara ho faria, perquè la meva ciutat, Tortosa, no seria el mateix sense el riu, quedaria una ciutat molt trista, el riu dona vida pel lloc que passa i alegra als ciutadans i ciutadanes. L’Ebre és un signe d’identitat, al igual que el nostre parlar, que és únic, l’Ebre porta un sentiment dins nostre, que els que no ho tenen no ho poden entendre.
Se que segurament la lluita encara no ha acabat, i que aviat tindrem que tornar a sortir al carrer per defensar la part que està al nostre cor.
Escrit a les parets del riu Ebre, pas
per Tortosa
“LO RIU ÉS VIDA, NO AL TRANSVASAMENT”

David Benito Llatge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada