dilluns, 9 de maig del 2011

Sant Jordi era l’excusa perfecta. I ara, què?

La diada de Sant Jordi, tant exclusiva dels catalans i festa de la qual ens sentim tant orgullosos, és el dia de la rosa i el llibre. Centrant-nos en la segona part, cada 23 d’Abril els llibreters, escriptors i editorials es freguen les mans sabent que les vendes es multiplicaran per un nombre elevat respecte la resta de dies de l’any.

És molt maco que una festa nacional sigui tant important a l’hora de promocionar la lectura. La pregunta que ens hem de fer és si no és una mica preocupant que només es venguin llibres aquell dia determinat de l’any, i que les vendes vagin de capa caiguda els onze mesos restants de l’any. Llegir és un hàbit bàsic per a moltes coses: per a la riquesa de la llengua i la cultura, per a la informació, per a crear opinió i evidentment, per entretenir. La lectura ha de deixar de ser un fenomen exclusiu de Sant Jordi i cal fomentar-la des de les institucions i de manera més terrenal tots i cada un de nosaltres també ho hem d’intentar.

Sant Jordi és probablement una de les festes més maques de Catalunya, però no s’hi val reservar la compra i lectura de llibres per un únic dia de l’any. Cuidem i mimem la nostra llengua que ho necessita, i quina millor manera de fer-ho que a través de la lectura?

Uri

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada